En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Pahal takdirde fiillevini alegori getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

Hem yangın merdivenleri hem de yangın bapları sinein mühendislik faktörleri meslekletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz yağı, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüksek lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında strüktürlabilecek sıva tamiratı ve boya teamülleri sayesinde baplar hüsran görmez.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam düzen sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mütehassıs kadromuz ve cömert çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir kuruluşda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi sinein;

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Ekseriyetle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının Yangın Çıkış Kapısı andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden temel seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Binalarda mukannen standartlarda makam alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür bapların en mefret kazanımı tütün sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Özellikle rafine ve kalburüstü materyallerin olduğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Report this wiki page